
ေရေႏြးၾကမ္းပူပူကို ေသာက္သံုးၿခင္းသည္ လည္ေခ်ာင္းနွင့္ အစာၿပြန္ကင္ဆာမ်ား ၿဖစ္ပြားေစနိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႔ရွိရသည္ဟု
ၿဗိတိသွ် ေဆးပညာဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ၿပထားသည္။
အပူခ်ိန္ ၇၀ ဒီဂရီစင္တီဂရိတ္ရွိသည့္ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူႏွင့္ အၿခား စြပ္ၿပဳတ္ပူပူမ်ားသည္ လည္ေခ်ာင္းရွိ တစ္သွ်ဴးမ်ား ပ်က္စီးေစသည့္အၿပင္ အစာၿပြန္နံရံမ်ားကို ထိခိုက္ပ်က္စီးေစေၾကာင္း သိရသည္။
ေရေႏြးၾကမ္းပူပူႏွင့္ အၿခား စြပ္ၿပဳတ္ပူပူမ်ားကို အေအးမခံပဲ ေသာက္သံုးေလ့ရွိသူ အမ်ဳိးသား၊ အမ်ဳိးသမီး ၃၀၀ ေက်ာ္အား သုေတသနၿပဳ
ေလ့လာခဲ့ရာ လည္ေခ်ာင္းနွင့္ အစာၿပြန္နံရံမ်ားရွိ တစ္သွ်ဴးမ်ား ပ်က္စီးေနၿပီး ကင္ဆာၿဖစ္ပြားရန္ ရာခိုင္ႏႈန္းမ်ားေနၾကသည္ကို ေတြ႔ရွိရသည္ဟု ေဖာ္ၿပထားသည္။
ထို႔ေၾကာင့္ ေရေႏြးၾကမ္းႏွင့္ စြပ္ၿပဳတ္တို႔ အၿပင္ အၿခားေသာအစား အစာမ်ားကို ပူပူေလာင္ေလာက္ နွင့္
အလ်င္အၿမန္ မစားသင့္ေၾကာင္း အေအးခံကာ ပူေႏြးရုံ စားသံုးသင့္ေၾကာင္း အၾကံၿပဳထားသည္။
No comments:
Post a Comment