
ကမၻာေပၚတြင္ လိေမၼာ္သီးသည္ ဗီတာမင္ အၿပည့္အ၀ပါသည့္ လူၾကိဳက္မ်ားေသာ အသီးၿဖစ္သည္။ ဗီတာမင္စီ အမ်ားဆံုးပါ၀င္သည့္အတြက္
ရင္က်ပ္၊ ပန္းနာေရာဂါ၊ အဆုတ္ေလၿပြန္ေရာင္ရမ္းၿခင္း၊ တီဘီအဆုတ္ေရာဂါ၊ ၾကြက္သားနွင့္ အဆစ္အၿမစ္နာက်င္မႈ႔ေ၀ဒနာ၊ ေက်ာက္ကပ္
ေက်ာက္တည္မႈ႔တို႔တြင္ လိေမၼာ္သီးစားသံုးၿခင္းၿဖင့္ သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစနိုင္ေၾကာင္းသိရသည္။
ထိုၿပင္ ကိုလက္စထေရာ ေလ်ာ့ခ်ၿခင္း၊ ေရငတ္ၿခင္းနွင့္ ဆီးအလြန္အကြ်န္သြားၿခင္းတို႔ကို ထိန္းေပးၿပီး အဆစ္ေရာင္ရမ္းၿခင္းနွင့္ ေသြးတိုးေရာဂါ တို႔ကိုလည္း ေလ်ာ့နည္းသြားေစသည္ဟု သိရသည္။
အရက္စြဲသူမ်ား အေနၿဖင့္လည္း လိေမၼာ္ရည္ ေသာက္သံုးၿခင္းၿဖင့္ အရက္ေသာက္လိုစိတ္ေလ်ာ့နည္းသြားေစသည္ဟု ဆိုသည္။
လိေမၼာ္သီးတြင္ ဗီတာမင္ေအ၊ ဗီတာမင္ဘီ၊ ဗီတာမင္စီ၊ ကယ္လ္ဆီယမ္၊ မီးစုန္းဓာတ္ႏွင့္ ပိုတက္ဆီယမ္တို႔ပါ၀င္ေသာ
အာဟာရတန္းဖိုး ၿမင့္မားသည္ကို ေတြ႔ရွိနိုင္ေၾကာင္း သိရသည္။
No comments:
Post a Comment